Juuso Hämäläinen Ihminen on utelias eläin.

Luutnantti terroristina Saksassa

Saksan armeijan luutnantti ja samaan aikaan sama henkilö myös syyrialainen (vale?)pakolainen, on pidätetty epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta, jonka piti mennä oikeiden pakolaisten piikkiin. Mielenkiintoisia piirteitä saa terrorismi nykyään. Kaikki mahdolliset tekijät voivat syyllistyä siihen. Meillä on terrorin harrastajia turisteissa, maahanmuuttajissa, maassa syntyneissä ja nyt joukoissa, joiden tehtävä suojella terrorilta. Näiden ohella lukuisat valtiot harrastavat terroria omissa maissaan ja niiden ulkopuolella, omia kansalaisiaan ja ulkomaalaisia vastaan. Valtioilla on toki se etu puolellaan, että niiden omat tuomarit eivät omaa maataan mistään syytä. Ei valtion johtoa, armeijaa eikä salaisia palveluita. Ehkä terroritoiminta pitäisi tehdä lailliseksi tavaksi kaikille ajaa asioitaan niin päästäisiin sen keinotekoisesta päivittelystä. Hyväksytään tosiasiana, että maailma on nyt vain tällainen nykyään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kulttuuriseen taustaansa ja ideologiseen perimään jämähtäneet ja myös kaksoiskansalaiset muodostavat riskin muuallakin kuin Saksan armeijassa. Miksi pitäisi hyväksyä Suomen armeijaankaan töihin tai varusmieheksikään henkilöä, jolla on voimassa jonkin vieraan realistisesti ajatellen potentiaalisen vihollisjärjestön/valtion/liittouman sitoutumissuhde kuten kansalaisuus tai aatteellinen jäsenyys? Venäjä ja ISIS ovat ilmeisimpiä lojaaliusuhkia, mutta toki muitakin on. On täysin laillista osallistua ilmaiseksi Intin korkeatasoiseen taistelukoulutukseen ja siirtyä vaikka heti tuoreeltaan kilpailukykyiset valmiudet saatuaan odottelemaan toimintaohjeistuksia vaikkapa ISISin, Al-Shabaabin, Donetskin tai Karjalan-Kymen-Uudenmaan piirin venäjämielisten hybriditerroristijoukkojen tai kansallissosialistien/natsien tai ideologiattomienkin palkka-armeijoiden reserviin? Voitaisiinko ns. reservikarkuruuskeskustelussa/markkinoinnissa ottaa esiin selvemmin myös tämän kysymyksen tuomat haasteet ja lainsäädännön nykymahdollisuudet puuttua asiaan hyvissä ajoin, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230520-p...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, riittääkö terroristiksi nimittämiseen pelkkä terroristisen rikollisen teon suunnittelu, esimerkiksi pelkkä ajatustyö ?

Juuso Hämäläinen

Riippuu maasta ja sen lainsäädännöstä täysin. USAssa nykyään voimassa lait, jotka antavat oikeuden pidättää kenet tahansa syytä ilmoittamatta ja ilman todisteita. Pelkkä epäilys riittää, jos se liittyy jotenkin kansalliseen turvallisuuteen.

Vangitsemisella ei ole mitään maksimipituutta eikä vangitulla ole automaattisesti oikeutta asianajajaan eikä julkiseen oikeudenkäyntiin. Vangittu on siis ilman mitään oikeuksia ollessaan epäiltynä kansallisen turvallisuuden uhkaamisesta.

Monissa muissa poliisivaltioissa on samoin tai vielä huonommin. Ihmisiä yksinkertaisesti vain katoaa. Naapurissamme Venäjällä väärää mieltä olevia ammutaan suoraan kadulle tai he menehtyvät vangittuina epämääräisissä oloissa. Kiinassa vangitaan tai teloitetaan hiljaisuudessa joukoittain ihmisiä, jotka hallitus katsoo riskiksi itselleen. Määrä on tuhansia vuosittain.

Toimituksen poiminnat